Supafil Frame – nostetta Karupin lentokentälle

Supafil Frame – nostetta Karupin lentokentälle
Supafil Frame – nostetta Karupin lentokentälle

Jyllannissa Tanskassa sijaitseva Karup Flyvestation on Pohjois-Euroopan suurin sotilaslentokenttä.
Kentän rakennusten peruskorjaus on siksi mittava projekti. Noin 40 rakennuksen katon eristämiseen on käytetty suunnilleen 20 tonnia Supafil Framea.

Karup Flyvestation -lentokentällä työskentelee päivittäin noin 3 500 henkilöä, jotka edustavat niin maa-, meri- kuin ilmavoimia. Armeijan lisäksi kiitoratoja käyttää myös Karup Airport -siviililentokenttä, joka maksaa vuokraa kiitoratojen käytöstä.
– Karup Flyvestationin kokoa kuvaa hyvin se, että lentokentän ympärillä kulkee 33 kilometrin pituinen aita, ja silti vain viidesosa alueesta on aidattu, kertoo Dennis Engmann, Karup Flyvestationin rakennusosaston johtaja.
Lentokentän rakennuksia peruskorjataan parhaillaan laajalti Hetag Sydin toimiessa alihankkijana. Fajstrup Tømrer og Snedker Forretning on yksi kattotöiden alihankkijoista, ja yritys asentaa kohteeseen muun muassa 17 000 neliömetriä uutta kattohuopaa, 1 800 metriä uusia syöksytorvia ja räystäskouruja, 500 metriä sinkkiverhousta räystääseen ja tuulilautoihin sekä lisäeristeitä.

Monia etuja
– Tämäntyyppisissä projekteissa käytämme Supafil Framea. Rakennuksissa on usein erittäin paljon kulmia ja nurkkia, joihin olisi hankalaa ja aikaa vievää asentaa perinteisiä eristelevyjä. Lisäksi kaikkea materiaalia ei tarvitse kantaa asennuspaikalle, mistä henkilöstö on tietysti iloinen, sanoo Simon Pedersen, joka omistaa Fajstrup Tømrer og Snedker Forretningin.
Lisäeristys asennetaan sisä- ja vesikaton väliin noin 6 000 neliömetrin alalle. Vierailupäivänämme Karup Flyvestationilla puhalletaan viimeiset Supafil Frame -eristeet, joita toimitettiin yhteensä 48 lavaa. Rakennuksia on nyt jälkieristetty kahden miehen voimin yhteensä neljätoista päivää.
– Olemme saaneet paljon tukea ja apua Knauf Insulationin Michael Iverseniltä. Hän on laskenut materiaaleille parhaat hinnat sekä opastanut materiaalien optimaalisessa hyödyntämisessä, Simon Pedersen sanoo.

Nopea ja tehokas
Simon Pedersen kehuu puhallusvillan kätevyyttä. Yksi henkilö hoitaa koneen ja eristelavat talon ulkopuolella, ja toinen henkilö menee rakennuksen sisään 60 metrin pituisen letkun kanssa ja puhaltaa puhallusvillan paikalleen.
– Kone on ollut kullanarvoinen. Investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin, eikä meidän nyt tarvitse odotella alihankkijoita, vaan voimme ohjata täysin itse ajankäyttöämme. Näin voimme toimia erittäin tehokkaasti. Lisäksi laitteisto on helppo lastata pakettiautoon, jonka perään kytkemme sitten vain Supafil Framella täytetyn peräkärryn, Simon Pedersen sanoo.

Tyytyväinen asiakas
Tilaaja Dennis Engmann vahvistaa edut.
– Sen ansiosta, että urakoitsija käyttää Supafil Framea, saimme hankkeelle varatulla yhdeksän miljoonan kruunun budjetilla paljon enemmän aikaan. Supafil Frame täyttää asetetut vaatimukset, ja olemme luonnollisesti iloisia saadessamme mahdollisimman paljon vastinetta rahoillemme.
Tyytyväiset asiakkaat ovat luonnollisesti menestystekijä Fajstrup Tømrer og Snedker Forretningille, joka on käyttänyt Knauf Insulationin tuotteita viiden vuoden ajan.
– En halua työskennellä muiden eristeiden kanssa. Tätä eristettä on helppo käsitellä, eikä se pölyä ja kutita. Olemme erittäin tyytyväisiä sekä hintaan ja tuotteisiin että tukeen, Simon Pedersen sanoo.