Eristys maksimoi elokuvaelämyksen

Eristys maksimoi elokuvaelämyksen
Eristys maksimoi elokuvaelämyksen

Vaatimukset on helppo ymmärtää: elokuvateatterin salissa on voitava esittää sotaelokuva niin, ettei se häiritse viereisessä salissa hiljaista elokuvaa katsovia asiakkaita. Tarkemmin sanottuna alle 70 desibelin ääniä ei saa edes havaita viereisessä salissa. Ratkaisu on 400 mm:n EcoBatt, kuusi kipsilevykerrosta sekä 100 mm:n Knauf Danogips Kinopanel.

Field´s-ostoskeskus sijaitsee Ørestadissa Amagerin saarella Kööpenhaminan ulkopuolella. Field´s on yksi Pohjoismaiden suurimmista ostoskeskuksista myymälöiden määrän mukaan laskettuna, ja se jatkaa yhä kasvuaan. Syyskuussa siellä alettiin rakentaa 9 000 neliömetrin suuruista, nelikerroksista laajennusosaa, johon tulee Ørestad Gymnasium -lukion medialaboratorio sekä yhdeksän elokuvateatterisalia Nordisk Filmille.

– Teemme kaikki sisätyöt esimerkiksi katon, eristyksen, seinien, lattioiden ja korokkeiden osalta, kertoo Danny Nielsen, joka yhdessä Karsten Vestergaardin kanssa omistaa lähes 60 henkeä työllistävän Vestergaard Nielsen A/S -urakointiyrityksen.
Knauf Insulationin EcoBatt-levyjen valinta eristeeksi ei ollut sattuman kauppaa. Se on ollut ykkösvaihtoehto Vestergaard Nielsen A/S:lle neljän vuoden ajan. Syitä tähän on monia, ja rakennustyömaan työnjohtaja Henrik Nielsen mainitsee heti yhden niistä.
– Aiemmin työpäivän jälkeen kotona oli mentävä kylmään kylpyyn, jotta kaikki eristeiden käsittelyn aikana vaatteiden sisään päässeet, kutinaa aiheuttavat kuidut irtoaisivat. Tätä minun ei ole tarvinnut tehdä sen jälkeen, kun aloimme käyttää Knauf Insulationia.

Monia etuja
Danny Nielsen (ei ole sukua Henrikille) mainitsee heti myös muita etuja.
– Materiaalia on uskomattoman helppo käsitellä, ja se on erittäin joustavaa. Sitä on helppo leikata. EcoBatt-levyt on lisäksi valmistettu kierrätyslasista, ja ne ovat siksi ympäristöystävällisiä, Danny sanoo ja jatkaa:
– Käytämme suuria määriä eristeitä, ja toimittajallamme Byggmalla on erittäin lyhyet toimitusajat, yleensä vain 1–2 päivää, mikä helpottaa täydennysten hankkimista valtavasti.
Elokuvateatterin puolella eristysvaatimukset ovat luonnollisesti lakisääteisten määräysten mukaisia esimerkiksi palosuojauksen suhteen. Äänieristyksen osalta vaatimukset ovat kuitenkin huomattavasti tiukemmat: alle 70 desibelin äänet eivät saa kuulua lainkaan viereisiin saleihin.
Ratkaisu ovat kuusi senttimetriä paksut seinät, joista neljä senttimetriä muodostuu EcoBattista.
– Laskelmien mukaan tämä riittää, ja meillä on erittäin hyviä kokemuksia siitä, että Knauf Insulationin tuotteet pitävät lupauksensa, Danny Nielsen sanoo ja toteaa lopuksi:
– EcoBatt antaa ehdottomasti eniten vastinetta rahoille, siitä ei ole epäilystäkään.