PAREMPIA RAKENNUKSIA, PAREMPI PALOTURVALLISUUS

Yhteistyössä Fire Safe Europen kaltaisten järjestöjen, rakennusalan asiantuntijoiden ja kumppanien kanssa korostamme päätöksentekijöille vaarallisia puutteita eurooppalaisissa paloturvallisuussäädöksissä.

IMPROVED BUILDINGS, IMPROVED FIRE SAFETY

Knauf Insulation tarjoaa laajaa valikoimaa A1- ja A2-paloturvallisuustason eristeitä, jotka täyttävät kaikki rakennuksille asetettavat vaatimukset: kivivillapohjaiset ThermoShell- ja ETICS- järjestelmät, lasimineraalivillapohjainen ECOSE-teknologia, Heraklith, MineralPlus ja kivimineraalivillalevyt.

Mutta ne eivät riitä paloturvallisten ratkaisujen varmistamiseen. Rakennettu ympäristö muuttuu. Uusia tuotteita ja materiaaleja asennetaan sekä käyttöön otetaan innovatiivisia rakennusmenetelmiä. Mielestämme rakentamisen koko arvoketju tarvitsee vankkoja säädöksiä. Tämä merkitsee sitä, että rakennuksista on tehtävä paloturvallisia jo suunnitteluvaiheessa.

Fire Safe Europe kehottaa Euroopan komissiota ryhtymään toimenpiteisiin rakennusten paloturvallisuuden parantamiseksi (pdf)

 

RAKENNUSTEN PALOTURVALLISUUS ON PÄIVÄNPOLTTAVA AIHE

Uudisrakennuksista tulee yhä innovatiivisempia ja peruskorjaaminen muuttaa nykyistä rakennuskantaa – tilaisuuksia tehdä rakennuksista paloturvallisempia ei saa jättää käyttämättä.

PALOKATKOJEN LISÄÄMINEN

Yhä useammassa Euroopan maassa vaaditaan palokatkoja rakennusten paloturvallisuuden parantamiseksi. Muissa maissa noudatetaan tätä esimerkkiä.