Ympäristön valinta: EcoBatt

By itradmin on helmikuu 11, 2015

Trendi on selkeä, toteaa Knauf Insulationin tekninen johtaja Kenneth Ingemarsson. Ympäristökysymykset ovat yhä tärkeämpiä, sekä eristemateriaalien valmistuksessa että työskentely-ympä

News 2015 Knauf

Trendi on selkeä, toteaa Knauf Insulationin tekninen johtaja Kenneth Ingemarsson. Ympäristökysymykset ovat yhä tärkeämpiä, sekä eristemateriaalien valmistuksessa että työskentely-ympäristössä ja energiankulutuksessa.

– Kaikki seikat puhuvat Ecosarjan tuotteiden puolesta, nyt kuin tulevaisuudessakin, sanoo Kenneth Ingemarsson.

Knauf Insulationin EcoBatt-lasivillalevyllä ja EcoBlanket-lasivillarullalla on samat eristysominaisuudet kuin perinteisillä lasivillatuotteilla. Mutta erojakin löytyy.
EcoBatt ja EcoBlankett sisältävät jopa 80 prosenttia kierrätyslasia. ECOSE® Technology on Knaufin itsensä kehittämä sidosaine, joka tarjoaa monia etuja: ECOSE-sidosaine on biopohjainen eikä se sisällä lainkaan formaldehydiä. ECOSE-sidosaineen ansiosta monikäyttöinen tuote on tuoksuton ja helppo leikata. Mielenkiinto EcoBatt- ja EcoBlanket-tuotteita kohtaan on lisääntynyt tasaisesti Pohjoismaissa viime vuosina – nyt tuotteet ovat tekemässä todellista läpimurtoa, uskoo Kenneth Ingemarsson.

– Mielenkiinto on kasvanut tasaisesti. Huomaan sen muun muassa siitä, että saan aiheesta yhä enemmän teknisiä kysymyksiä – niin rakentajilta ja arkkitehdeiltä kuin opiskelijoilta ja yksityishenkilöiltä. He haluavat tietää esimerkiksi EcoBattin ja EcoBlanketin U-arvosta.

Eco-sarjan suosio kasvaa

EcoBatt- ja EcoBlanket-tuotteiden puolesta puhuu myös se, että formaldehydiä sisältävän perinteisen PF-sidosaineen käyttöä aletaan rajoittamaan.

– Huhtikuussa 2015 EU:n säännökset kiristyvät mitä tulee formaldehydin käyttöön. Se suosii luonnollisesti Eco-tuotteitamme. ECOSE® Technology on vain yksi Knaufin tutkimus- ja kehitystyön onnistuneista lopputuloksista. Saksan Iphofenissa sijaitsee Knaufin pääkonttori sekä oma suuri laboratorio, joka on akkreditoitu tekemään erilaisia testejä. Knauf Insulationilla on yli 20 rekisteröityä patenttia liittyen ECOSE-tekniikkaan. Myös Belgiassa ja Englannissa on Knaufin tehtaiden yhteydessä laboratoriot.

– He ovat kollegoitani tässä eurooppalaisessa organisaatiossa, ja he tekevät jatkuvaa parannustyötä, sanoo Kenneth Ingemarsson.