News

Määrätietoista myyntityötä
By itradmin on joulukuu 02, 2016

Pohjoisen Suomen puurakentajat ovat alkaneet löytää Knauf Insulationin eristeet. ”Uskottavuus on ansaittava," sanoo Puumerkin Veijo Astikainen.

Puurmerkki Knauf

Pohjoisen Suomen puurakentajat ovat alkaneet löytää Knauf Insulationin eristeet. ”Uskottavuus on ansaittava," sanoo Puumerkin Veijo Astikainen.

Puumerkin Oulun toimipisteestä käsin palvellaan koko pohjoista Suomea Kajaani-Kuusamo-Kokkola – linjasta ylöspäin. Pohjoisessa yhtiön suurin asiakasryhmä koostuu
rautakauppiaista ja jälleenmyyjistä.
– Jotkut asiakkaistamme ovat melko pieniä, sillä pohjoisesta löytyy vielä yksityisiä rautakauppoja. Siksi toimitamme välillä pieniäkin eriä, kertoo kauppias-myyjä Veijo
Astikainen.
Knauf Insulationin tuotteita Puumerkin Oulun toimipiste on edustanut pari vuotta, ja asiakkaille menee pääasiassa lasivillaa.
Astikainen kertoo, että kesti aikansa, ennen kuin asiakkaat saatiin vakuutettua uuden tuotteen luotettavuudesta, mutta nyt uskallusta kokeilla alkaa löytyä. Tarvittiin kuitenkin ahkeraa myyntityötä. Siinä
Puumerkki on saanut Astikaisen mukaan erinomaista vetoapua Knauf Insulationin edustajilta.
– Olemme saaneet Knaufin edustajat mukaan messuille ja asiakaskäynneille, ja Knaufilta ohjataan asiakkaita meille. Myös markkinointimateriaalia on riittävästi, hän kiittelee.
– Sitä paitsi Knaufilla on täällä hyvä kaiku.
Yhteistyö Knauf Insulationin suuntaan sujuu hänen mukaansa muutenkin vaivattomasti.
– Homma pelittää toimituksellisesti, saavutettavuus on erittäin hyvä ja vieläpä henkilökemiat toimii, hän summaa.

EKOLOGISUUS JA HINTALAATUSUHDE VALTTEINA

Jos asiakas halutaan vakuuttuneeksi entuudestaan tuntemattoman tuotteen eduista, tarvitaan vahvoja argumentteja. Astikaisen mukaan niitä on helppo löytää, kun puhutaan Knauf Insulationin eristeistä.
– Kyllä ne ilmeisimmät edut ovat ekologisuus ja hinta-laatusuhde, hän sanoo.
Usein pohjoisessa tarvitaan jonkin verran juttelua, ennen kuin kauppa syntyy. Astikainen on huomannut, että Knauf Insulationin villoissa asiakasta ihmetyttää joskus tuotteiden väri – villat kun eivät ole
valkaistuja eikä niitä ole myöskään värjätty. Luonnollisen väriset villat poikkeavat niin paljon ulkonäöltään kilpailijoiden valkaistuista ja värjätyistä tuotteista, että myyjän on kerrottava, mistä ero johtuu.
– Minä sanon aina, että muut värjäävät villansa vaikka kirjaviksi, mutta tämä on luonnollisen ruskea ilman mitään turhia värejä tai valkaisuja.

PUHELIN PITÄÄ PINTANSA POHJOISESSA

Veijo Astikainen on suuren osan työajastaan tien päällä ja ajelee pitkin Lappia, Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata asiakaskäynneillä.
Asiakkaista pidetään huolta myös päivystämällä langan päässä. Puhelin kun on pohjoisessa vielä ensisijainen tilauskanava.
– Vaikka yhtiöllä on tarjota jos jonkinlaista sähköistä myyntikanavaa, on meillä puhelinliikenne vielä kunniassaan. Ehkä homma meilläkin pian muuttuu ja tilauksia aletaan tehdä enemmän asiakkaiden toimesta netissä, mutta toistaiseksi kommunikoimme asiakkaiden kanssa pääasiassa kasvokkain tai puhelimitse, hän kertoo.
Vaikka Knauf on nyt löytänyt tiensä pohjoisille alueille, Astikaisen mukaan ahkeraa myyntityötä riittää edelleenkin tehtäväksi Puumerkin noin kymmenhenkiselle Oulun tiimille.
– Myynti on sellainen ikuinen sarka. Joskus onnistuu, joskus ei.