ECOSE®-tekniikka antaa useita ympäristöpisteitä
By itradmin on tammikuu 31, 2017

Yhä useammat kiinteistönomistajat valitsevat ympäristösertifioinnin uudisrakennuksille ja perusparannetuille kiinteistöille.

With Ecose Technology Knauf

Yhä useammat kiinteistönomistajat valitsevat ympäristösertifioinnin uudisrakennuksille ja perusparannetuille kiinteistöille. Knauf Insulation on luonnollinen valinta – sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta – niille, jotka ajattelevat pitkällä tähtäimellä.
– Alhaisen lambda-arvon eristys on tietenkin tärkeä parametri, mutta sen lisäksi ECOSE®-tekniikkamme antaa monia etuja ympäristösertifiointiin, sanoo Kenneth Ingemarsson, Knauf Insulation Nordicin tekninen johtaja.
Marraskuussa julkistettiin LEEDv4, joka on tunnetuimman ympäristösertifiointijärjestelmän uusi päivitetty versio (katso
tietoruutu). LEEDv4-järjestelmässä rakennukset pisteytetään laajan ympäristön huomioonottamisen arvioinnin perusteella, kuten rakennusmateriaalien tuotannon, kuljetusten
ja energiankäytön sekä mahdollisen käyttöiän lopussa tapahtuvan hävittämisen perusteella,

Se on monimutkainen prosessi, mutta se maksaa itsensä takaisin rakennuksen toiminnallisuuden ja käyttökustannusten
sekä sen pitkäaikaisen arvon suhteen. Knauf Insulationin tekninen johtaja Kenneth Ingemarsson auttaa mielellään kysymyksissä, jotka koskevat eristyksen valintaa
ympäristösertifioinnin yhteydessä.

ELINKAARINÄKÖKULMA

– Periaatteessa koko ympäristösertifiointi perustuu EPD:hen, Environmental Product Declarationiin, joka on tuotteen ympäristöjulistus. EPD antaa verrattavissa olevaa tietoa tuotteen ympäristövaikutuksesta elinkaarinäkökulmasta, sanoo Kenneth Ingemarsson ja jatkaa.
– Kaikilla Knauf Insulationin eristystuotteilla on EPD, ja niitä voi siis käyttää ympäristösertifioinnissa.
EPD tekee vertailusta läpinäkyvää ja yksinkertaista, mikä on Kenneth Ingermarssonin mukaan Knauf Insulationin
etu. Eristyksen tekeminen pääasiassa kierrätyslasista antaa esimerkiksi tärkeitä pisteitä LEED-järjestelmässä.
Hyvät eristysominaisuudet yhdistetään johonkin uniikkiin: patentoituun sideaineeseen ECOSE®, jossa ei käytetä formaldehydiä.
ECOSE®-tekniikka antaa useita ympäristöpisteitä

VÄHEMMÄN PÄÄSTÖJÄ

– ECOSE®-tuotteillamme on parempi kestävyys elinkaaren aikana kuin alan standardituotteilla. Tämä tekniikka tuottaa
myös hyvän akustisen suorituskyvyn ja termisen mukavuuden.
– Lopuksi, mutta ei vähiten tärkeänä asiana, uusi LEEDv4 painottaa satunnaisten orgaanisten ilman epäpuhtauksien vähentämisen tärkeyttä. Tässä suhteessa
ECOSE® voi lisätä korkeimman pistemäärän, koska se ei sisällä lisäformaldehydiä, sanoo Kenneth Ingemarsson. Hän muistuttaa,
että ECOSE®-tekniikka on sertifioitu Eurofinsin korkeimpaan luokkaan, Indoor Air Comfort Gold, ja se on saanut lisäksi A+-merkinnän Ranskassa.